Dé specialist in PureTech-motoren

De EB-motor van PSA, beter bekend als PureTech-motor, is in 2013 op de markt gekomen. In 2015 was deze motor “Motor van het jaar”.

Een moderne 3-cilindermotor welke geleverd wordt met een inhoud van 1.0 en 1.2 liter. Deze moderne motoren zijn compacter en lichter in vergelijking met 4-cilindermotoren, maar presteren op hetzelfde niveau. Een lagere CO₂-uitstoot uitstoot en een lager brandstofverbruik in combinatie met veel rijplezier zijn de sterke eigenschappen van deze motor.

Net als elke moderne motor heeft de PureTech-motor goed onderhoud nodig. Regelmatig olie verversen ( interval maximaal 10.000 km ) en vooral olie met de juiste specificaties gebruiken. Dit is erg belangrijk voor de levensduur van uw motor. En om de kans op olieverbruik te verminderen. Ook vervuiling van de inlaatkleppen komt voor. Hierdoor vermindert het vermogen van uw motor. Voor het goed functioneren van de motor en een langere levensduur is het sterk aanbevolen deze vervuiling van het inlaatkanaal te laten verwijderen. De distributiesnaar draait in de olie van de motor, maar heeft hierdoor een kortere levensduur. Regelmatige controle en op tijd vervangen voorkomt motorschade.

Heeft u last van verminderd vermogen of een hoog olieverbruik? Gaat uw oliedruklampje branden of komt er een metallisch geluid uit uw motor? Neem dan direct contact met ons op voor een juiste diagnose en vakkundig reparatie. Met vooraf een duidelijke, vrijblijvende prijsopgaaf.


De atmosferische versie

De turbo versie